Dünyanın önde gelen galerilerinden 160’ından fazlasını sunan, günümüzün en önemli 1000’den fazla sanatçısına ev sahipliği yapan, sanat sohbetleri programlarıyla, koleksiyonerlere sundukları engin eserlerle, eleştirmenlerden tam not alan Frieze, 4-7 Ekim tarihlerinde kapılarını sanatseverlere açmaya hazırlanıyor. Londra’da gerçekleşecek olan fuara, her yıl olduğu gibi bu yıl da katılacağız, Instagram üzerinden yapacağımız yayın ve paylaşımları kaçırmayın.
İki günlük bir Önizleme ile ilk kez açılan Frieze London, Londra’nın kültür takviminde en önemli haftayı oluşturan The Regent’s Park’ta Frieze Sculpture ve Frieze Masters ile aynı tarihe denk geliyor. Küresel lider ortak Deutsche Bank, Frieze London’ı bu yıl da destekleyecek.
Frieze, uluslararası küratörler, kurumlar ve galerilerle yeni işbirlikleri, kadınların görünmez olmasından, gizli iletişim ve kontrol sistemlerine güncel konulara değinen, yaratıcılık ve keşif için istisnai bir ortam yaratıyor.
Bu yılki temalı galeri bölümü, Sosyal Çalışmalar, 1980’lerde ve 90’lı yıllarda ABD’deki Nancy Spero’dan Güney Afrika’daki Berni Searle’den İpek Duben’e kadar sanat yapıtlarında statükoya meydan okuyan ve politik aktivizm olanaklarını araştıran kadın sanatçılara yer verecek. İngiltere’de ve Birleşik Krallık’ta Helen Chadwick.
Fuarın bölümlerindeki solo, grup ve küratörlü sunumlar yer alacak
John Baldessari, Michaël Borremans, Zadie Xa, Lubaina Himid, Mary Kelly, Moshekwa Langa, Calvin Marcus, Jim Shaw, David Shrigley, Josh Sperling, Tatiana Trouvé, Hardeep Pandhal, Athena Papadopulos, Faith Ringgold, Wong Ping ve Cathy Wilkes, diğerleri.