“Blank Space”- Disiplinlerarası Bir Diyalog, 8artı1 Galeri ve Percepted Project İş Birliğiyle 25 Ocak Cumartesi Günü İzleyiciyle Buluştu!
8+1 Galeri ve Percepted Project iş birliğiyle gerçekleşecen “Blank Space” karma sergisi, 25 Ocak Cumartesi günü kalabalık bir açılışla sanatseverlerle buluştu! Farklı pratik ve disiplinlerden gelen 11 sanatçının son dönem eserlerinden oluşan sergi, yoğun ilgiyle karşılandı. Barış Köksal, Dicle Çiftçi, Elif Nil, Elif Yurtsever, Emre Yetkin (Skunkkie), Gazi Sansoy, Hülya Sözer, Pınar Birim, Şeyma Türk, Yağmur Yılan, Zeynep Abacı’nın eserlerinin yer aldığı sergi, 25 Ocak – 7 Şubat tarihleri arasında, pazartesi günleri hariç her gün 13.00-19.00 saatleri arasında 8artı1 Galeri’de görülebilir.
“Blank Space”- Disiplinlerarası Bir Diyalog, Manifesto
“Sanat, boş bir alanda şekillenir; yaratıcıların hayal gücünde, malzemenin potansiyelinde ve izleyicinin yorumunda… “Blank Space” sergisi, bu boş alanı bir yaratım sahasına dönüştüren 11 sanatçının çağdaş yaklaşımlarını ve disiplinler arası diyaloğunu keşfetmeye davet ediyor.
Bu sergi, farklı pratiklerden doğan fikirlerin bir araya geldiği, sınırların ve kategorilerin yeniden düşünülerek genişletildiği bir zemin sunuyor. Disiplinler arası bu sergi, çağdaş sanatın bugününe dair güçlü bir perspektif sunarken izleyiciyi aktif bir katılımcı olmaya çağırıyor.
“Blank Space”, sanatçıların yaratıcı süreçlerini, çağın estetik ve sosyal sorularını ele alarak, yenilikçi ifade biçimleriyle görünür kılıyor. Bu sergi, her bir sanatçının kendi “boşluğunu” nasıl doldurduğunu, disiplinlerin iç içe geçtiği bir kompozisyonun nasıl doğduğunu ve bir sanat yapıtının yalnızca bir nesne değil, bir deneyim olarak nasıl varlık kazandığını gözler önüne seriyor.
Birbirinden farklı dillerin, yöntemlerin ve anlatıların harmanlandığı bir alan yaratmak. İzleyicinin yalnızca eserleri gözlemlemekle kalmayıp, her bir eserin yarattığı boşlukta kendi anlamlarını bulmasını sağlamak. “Blank Space”, sanatın kolektif bir deneyim olarak dönüştürücü gücünü kutluyor ve bu gücü disiplinler arası bir zeminde paylaşıyor.”