Borusan Çağdaş Sanat Koleksiyonu, bu yıl üçüncüsü düzenlenen 212 Photography İstanbul festivalinin konuğu oluyor. Ali Taptık küratörlüğünde “İhtişam ve Mesafe” isimli seçki kapsamında koleksiyonda bulunan 14 eser, 18 Ekim 2020 tarihine kadar festival duraklarından Akaretler Sıraevler’de yer alan 25 ve 27 numaralı binalarda sanatseverlerin beğenisine sunulacak.
Sergi; görkemli baskılarla, doğal ve coğrafi oluşumların sınırlarına dokunduğu gibi, görkemli ve yer yer de ürkütücü yapıları ve kentleri detaylı ama bir o kadar da mesafeli bakışlarla belgeleyen dünyaca ünlü fotoğraf sanatçılarını aynı mekânda buluşturuyor.
Olaf Otto Becker’ın Grönland’daki buzulları ele alan çalışması “Illulissat 13, 07/2015, 69 12′ 12″ N, 51 14′ 30””, koleksiyondaki diğer fotoğraf çalışmaların pek çoğunda bulunan sınırları zorlama özelliğinin iyi bir örneğini sunuyor. “Step-well #2” ve “Shipbreaking #2” işleriyle Edward Burtynsky, bu seçkideki birçok fotoğrafçı gibi peyzaj fotoğrafları, üretim kavramını ele alışı ve bu konuların tasvir üzerindeki etkisi ile ön plana çıkıyor. Onun hemen karşısında Kuzey Avrupa’dan kütüphane fotoğrafları ile yer alan Reinhard Görner de benzer mesafeli bakışı görkemli bilgi mekanlarına doğrultuyor.