Çağdaş fotoğraf sanatının en önemli temsilcilerinden Christina Dimitriadis’in gerçekleştirdiği fotoğraf sergisi Begüm Güney’in küratörlüğünde,” 9 Eylül-16 Ekim 2022 tarihleri arasında Akaretler No: 55 binasında sanat severleri bekliyor.
Tarihi dokusunun yanında dinamik yapısıyla da İstanbul’un en önemli kültür sanat destinasyonlarından olan Akaretler, sanatçıların, galerilerin ve sanat severlerin buluşma noktası olarak Eylül ayında da sanat dolu bir program sunuyor.
Christina Dimitriadis; Türkiye’de ilk kez sergilenecek Island Hoping projesi ile yaşam ortamlarını kendi merceğinden inceliyor. Hem mekânsal hem de zamansal geçişlere odaklanan serisi; hareketli-değişken odak noktalarını insanın sınırları, kimliği ve hafızası üzerinden ele alıyor. Türkiye-Yunanistan sınırları arasında insan varlığından yoksun 30 adacığın yer aldığı sergide tarihsel ve politik geçmişi karmaşık coğrafi varlıklar olarak adaları; Akdeniz’in sessiz imgelerine ve heykellerine dönüştürüyor.
Serginin küratörü Begüm Güney: “Dimitriadis’in 2015 -2018 yılları arasında ürettiği bu fotoğraf serisi, Ege ve Akdenizde tarihi boyunca politik olmaktan sıyrılamamış bu bölgede varolan adaların, canlı olmalarına dair bir gönderme yapıyor. Bu dünyaya ait kaya anıtları, çok kimlikli salt bir bağımsızlık anıtı. Sanatçının estetik yaklaşımında detaycı fakat fotografik süslemelerden-uzak yapıda kurguladığı dili, renk dengesi ile incelikli bir pentür algısı yaratırken aslında fiziksel bir varlık olarak kayanın sahip olduğu biçimden uzaklaşarak soyutlaşıyor. İnsandan ve insanın yarattığı tüm kaotik duygulardan arındırılmış bu adalar küratöryel kurgusuyla da sınırsız bir ufuk çizgisinde buluşturularak adeta mitleşiyor.”
Şehri ve sanatı bir araya getiren Akaretler’de, bir Bilgili Sanat projesi olarak Difo Art baskı ve prodüksiyon, Doku Medical sponsorluğunda, Christina Dimitriadis’in 2022 bahar ayında konuk sanatçı programına davet edildiği Gate 27 desteğiyle sergilenecek Christ