Hafta Sonu Sergi Rehberi

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Özgür Demirci – Baharistan / Galeri 77

Özgür Demirci bu sergide, her daim devam eden araştırmalarıyla birlikte Doğu sanatı üzerine büyük bir ilgi ile okuduğu kitaplar ve özellikle 15. yüzyılın büyük bilgin ve mutasavvıfı olan Molla Câmi’nin ülkemizde de çok tanınan eserleri arasındaki Baharistan’dan etkilendi.

Özgür Demirci

Bilge Koleksiyonu / Galeri Feriye

Sergide, koleksiyoner Muhsin Bilge ve çocukları Ali ve Aslı Bilge’nin gözünden Türkiye modern ve çağdaş sanatı tarihinde izini bırakmış 40’a yakın sanatçının, 80’i aşkın eserini kapsayan Türkiye’nin en kapsamlı aile koleksiyonlarından biri Bilge Koleksiyonu’ndan kuşaklar arası bir seçki sunuluyor.

Bilge Koleksiyonu

Ozan Ünal – Bir Var-lık Bir Yok-luk / Ortaköy Kethüda Hamamı

Ozan Ünal bu sergide, yüceltilmiş, evrenin merkezine konumlandırılmış ama gözünün önündekini wikipedik bilgiyle yorumlamaya çalışan “tanrı-insan” ın içine küçük ama mide bulandırıcı bir kuşku düşürüyor. O’na “post” larından değil “ayna” sının arkasından bakıyor.

Ozan Ünal

Şener Özmen – Yeni Bir Umutsuzluk / Pilevneli Mecidiyeköy

Şener Özmen Türkiye’deki bu en kapsamlı kişisel sergisinde uzun süre yaşadığı Diyarbakır başta olmak üzere, New York, New Jersey ve Berlin’de geçirdiği on yedi yıla yayılan, bazıları hiç gün yüzüne çıkmamış üretimlerini izleyiciyle buluşturuyor.

Şener Özmen

 

Paylaş