Kayada Büyüdüm Ben sergisi, 21 Şubat 2026’ya dek izlenebilir.

Melike Abasıyanık Kurtiç’in sanatsal pratiğini merkezine yerleştiren Kayada Büyüdüm Ben isimli sergi, Galeri Nev iş birliğinde ve Galerist ev sahipliğinde 15 Ocak’ta açılıyor.

2024 yılında Erimtan Arkeoloji ve Sanat Müzesi’nde gerçekleşen Bir Denizkestanesinin Anıları’nın ardından kurgulanan sergi, Abasıyanık Kurtiç’in eserlerini; onun düşünme biçimi, form anlayışı ve malzemeyle kurduğu ilişkiyle örtüşen sanatçıların üretimleriyle bir arada sunuyor.

Bir Denizkestanesinin Anıları, sanatçının pratiğini içe doğru yoğunlaşan, katmanlı bir üretim alanı olarak ele alırken, Kayada Büyüdüm Ben bu evrenden taşan biçimlerin ve düşünsel yönelimlerin başka sanatçıların pratiklerinde nasıl yankılandığını araştırıyor.

Galerist ile Galeri Nev’in 2018’den bu yana sürdürdükleri ortak sergi geleneğini günümüze taşıyan Kayada Büyüdüm Ben, 21 Şubat 2026 tarihine dek, salıdan cumartesiye, 11:00–19:00 saatleri arasında ziyaret edilebilir.