Close Menu
Artkolik
    Facebook X (Twitter) Instagram
    Salı, Aralık 5
    • İletişim
    Instagram Facebook X (Twitter)
    Artkolik
    • Ana Menü
    • Sanat Haberleri
      • Haber
      • Sergiler
      • Tiyatro
      • Sinema
      • Röportajlar
      • Etkinlik
      • Moda
    • Köşe Yazıları
      • Nail Keçili
      • Nazlı Keçili, Şamdan Plus Özel
    • Proust Serisi
    • Atölye ve Seminerler
    • Kültür Gezileri
    • Artkolik Kimdir?
      • Basında Artkolik
    Artkolik
    You are at:Ana Menü»Sergiler»Serra Behar’dan “Uyurgezerler”
    Sergiler

    Serra Behar’dan “Uyurgezerler”

    Artkolik Artkolik1 Mart 2018Updated:19 Kasım 2018Yorum yapılmamışOkuma Süresi 2 Dakika
    Facebook Twitter Pinterest LinkedIn Tumblr Email
    Serra Behar, Zilberman Gallery’deki kişisel sergisi “Uyurgezerler” ile uyku-rüya söylemi kapsamında bir illüzyon içerisinde olma, paralel evrende yaşama haline odaklanıyor ve hayatta kendimizi uyutma biçimimiz, taktığımız maskeler üzerine düşünmeye davet ediyor.
    Çalışmalarını heykeller, yerleştirmeler ve interaktif unsurlarla oluşturan multidisipliner sanatçı Serra Behar, Zilberman Projects’in mekanında aynı düzlemdeki bir rüyanın devamı biçimindeki projesini mekana has bütünsel bir yerleştirme olarak sunuyor. Genel olarak sanatsal pratiği kavramsallığa ve malzemeye dayanan Behar, sanatçıları “hikayeleri bedenleştiren” kişiler olarak tanımlıyor ve ezoterik konulara duyduğu ilginin somutlaştırılmış halini kurgusal bir illüzyon ile izleyiciye aktarıyor. Çalışmalarında kullandığı geri dönüştürülebilir malzemeler, organik malzemeler, farklı döküm materyalleri, antika mobilya parçaları ve deri gibi malzemeleri animasyon tekniklerini kullanarak harekete geçiriyor.
    Proje alanına girildiğinde izleyiciyi karşılayan yastıklar günümüzde yaşanmakta olan kendine yabancılaşmanın, farkındalığını kaybetmenin, bilinçsizlik halinin ilk adımı ve uykuda olduğunu kabul etme halinin bir temsili. Yastıkların yönlendirmesi ile içerideki odada yer alan yaklaşık üç metrelik bir yatak başı, serginin kurgusuna eklemleniyor. Behar’ın eskiciden bulduğu, yatak başı Art Deco stili ve post-apokaliptik görsellikten besleniyor. Bir ayağı betona, diğer ayağı ise toprağa saplanmış yatak başı bir takı andırmasıyla anıtsal bir nitelik kazanıyor.
    Sanatçının kurguladığı hikaye, daire şeklinde oyukları birer gözü andıran buluntu ahşap ikona ile sonlanıyor. Sanatçının oyukların içine yerleştirdiği plastik kuzular uyanışı temsil eden uyanmaya açık şuurları betimliyor. Bir nevi ikonaklazmın somutlaşmış hali olan tahtanın deliklerinin bazılarında kuzuların olmayışı aslında bir uyanışın temsiliyeti. Serginin bütününe ise Behar’ın farklı etnik kökenlere sahip koroyu bir araya getirmesiyle ortaya çıkan Farsça, Sırpça, Ladino ve Türkçe dillerindeki ninniler eşlik ediyor ve sistemin bizi uyutmasına dikkat çekiyor.
    Zilberman Gallery’nin proje mekanı Zilberman Projects-İstanbul, Serra Behar’ın “Uyurgezerler” başlıklı sergisini 6 Mart – 28 Nisan 2018 tarihleri arasında ziyaret edilebilir.
    *Fotoğraf: Erhan Tarlıg
    Paylaş. Facebook Twitter Pinterest LinkedIn Tumblr Email

    İLGiLİ HABERLER

    ISTANBUL’74’ÜN CLUBHOUSE BEBEK’TEKİ YENİ ALANINDA WE BELONG SERGİSİ AÇILDI !

    4 Aralık 2023

    Mâzîden Âtîye Zarâfet: Osmanlı İmparatorluğu’nun Son Döneminden Cumhuriyet’in İlk Yıllarına Kadın Kıyâfetleri Sergisi 

    14 Kasım 2023

    Handan Börüteçene’nin bugüne kadarki en kapsamlı sergisi : “Üç İç Denizin Ülkesi” ziyarete açıldı !

    10 Kasım 2023

    Leave A Reply Cancel Reply

    SOSYAL MEDYADA ARTKOLİK
    • Facebook'ta Takip Et
    • Twitter'da Takip Et
    • Instagram'da Takip Et
    KÖŞE YAZILARI

    Nazlı Keçili: Sanat ile bilim ilişkisi

    Sanat ile bilim arasında nasıl bir ilişki var? Bilim ile sanat birbirini nasıl etkiliyor veya…

    Nazlı Keçili: Çinli muhalif sanatçıların eserlerine sansür!

    Nazlı Keçili: New York’ta çok özel bir sergi

    Nazlı Keçili: Birleşik Krallık kraliçeleri sergide buluştu

    ATOLYE ve SEMİNERLERİMİZ
    Atölye ve Seminer

    Sanat ve Farklı Disiplinler Modülü Başlıyor !

    Sanatın diğer disiplinlerle olan ilişkisini ele alan programda hukuk, müzik, gastronomi, spor ve mimari yönden…

    Marcus Graf ile Çağdaş Sanatı Anlamak

    2023-2024 Sanat ve Kültür Disiplinleri Sertifika Programı Modül ve Eğitim İçerikleri

    QNB Finansbank & Artkolik Atölye Takvimi

    QNB Finansbank & Artkolik Atölyeleri: Geri Dönüşen Maskeler Atölyesi (13 Mayıs 2023)

    ARTKOLİK KİMDİR?
    ARTKOLİK KİMDİR?

    Artkolik

    Artkolik, kültür ve sanatı daha ulaşılabilir kılmak amacıyla, 2012 yılında Nazlı Keçili tarafından kurulmuştur. Çok yönlü bir sanat platformu olan Artkolik, dijital ve yazılı medya üzerinden, sanatın her dalında dolaşmayı hedeflemektedir.

    BİZİ TAKİP EDİN!

    Facebook X (Twitter) Instagram
    POPÜLER HABERLER

    ISTANBUL’74’ÜN CLUBHOUSE BEBEK’TEKİ YENİ ALANINDA WE BELONG SERGİSİ AÇILDI !

    Masumiyet Müzesi “Kitap Kulübü” ve “Müze Gezisi”

    Pera Müzesi “Tam Yerinden” ve “Gelecek Hatıraları” Sergi Turu

    BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN
    Haftalık sanat bültenlerimizin size de ulaşması için
    e-posta adresinizi bırakabilirsiniz.
    Copyright © 2018. Artkolik - Tüm hakları saklıdır

    Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.