Perşembe, Kasım 30

Az Yeterlidir: Sanatta ve Mimarlıkta Asktezim’den Hücre Hayatına Bakış

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Seminer: Az Yeterlidir: Sanatta ve Mimarlıkta Asktezim’den Hücre Hayatına Bakış
Danışman: Aleyna Günay
Tarih: 8 Mayıs Cumartesi
Süre: Tek gün
Saat: 20:30 – 22.00
Ücret: 150 TL (KDV Dahil)

Detaylı bilgi ve kayıt için [email protected] veya 0530 366 33 83 nolu telefondan bize ulaşabilirsiniz.

*Online derslerimiz “zoom” üzerinden online olarak gerçekleştirilecektir, sistemi kullanmadan önce gereken bilgilendirme ve yardım Artkolik tarafından sağlanacaktır.⁣

Pier Vittorio Aureli’nin ’’Az Yeterlidir” kavramının nasıl ortaya çıktığını; yaratıcılığın endüstrideki kökenini, kapitalist tarihin çevresinde nasıl değiştirdiğini inceleyeceğiz. Caspar David Friedrich’in ünlü tablosu The Monk by The Sea ile manastır hayatının gizemi, Asketizm’den günümüz hücre hayatının mimarlık, felsefe ve çağdaş sanatta yansımalarda interdisipliner kavramları ele alacağız. Ai Weiwei’den Venedik Bienali’ne, Absalon’dan Louise Bourgeius’ya günümüzdeki hücre hayatı prototiplerinin, yaşadığımız bu dönemle ne kadar da bağdaştığını hissedeceğiz ve ‘’Az yeterli midir?’’ sorusuna cevap arayacağız.

*Pier Vittorio Aureli, ‘Az Yeterlidir: Mimarlık ve Asketizm Üzerine’ kitabından atıf yapılmıştır.

Görsel: Louis Bourgeois, Structures of Existence:The Cell

Aleyna Günay

Aleyna Günay, 2017 yılında Yeditepe Üniversitesi’nde BA, Sanat Tasarım ve Yönetimi bölümünü birincilikle bitirirken, BArch, İç Mimarlık lisans çift anadal programını tamamladı. Mimarlık çalışmalarına Experence Architecture (XA) konusu üzerine Lizbon’da gerçekleştirdi. Daha sonra Paris’te atölye asistanlığı yaptı ve sanat üretimlerinde bir süre orada devam ett. Kamusal sanat ve aktivist projelerde yer aldı.

Mekan ve sanatçı odaklı işlerinde fotoğraf ve heykel birleştiren Aleyna Günay, RAAG(2018) adlı metal heykel, Dsorder Created Connections(2019) adlı fotoğraf sergisi ile Mamut Art Project 2020’ye seçildi. Kolektif hikayeler ve bellek hakkında çalışmaları, birçok farklı yolculuğun kaydını tutmaya devam ediyor. Bu süreçte paylaşılan deneyimler çok kültürlülük, kimlik, egemenlik sınırları ile birleştirme yanı sıra doğanın yerinden edilmesine, dışlanma-kapsayıcılık ve dualte kavramları ile ilgilendi. Halen sanat üretimlerinde İstanbul’da devam ediyor.

Paylaş