Seminer: Türk Resim Sanatı Tarihinde Bir Yolculuk
Eğitmen: Buket Şakarcan
Tarih: 08 Ekim 2019 / Salı
Süre: 8 Hafta
Saat: 11:00-13:30
Ücret: 1.500 TL + KDV
Osmanlı topraklarında Batılı ressamların yolculukları ile resim sanatını keşfeden, Saray Sanatı, minyatürden tuval resmine geçiş yapan Türk Resim Sanatı tarihinde bir yolculuk…
İlk Türk ressamlarımız kimlerdir? Şeker Ahmet Paşa’dan Türk Resim Sanatı’nda bir devrim Osman Hamdi Bey’e, Türk Resim Sanatı duayenlerinin hayatlarını ve eserlerini zaman zaman Avrupa Resim Sanatı’na da uğrayarak inceleyeceğiz.
Kayıt ve detaylı bilgi için egitim@artkolik.net veya 0212 257 1000 ‘dan bizimle iletişime geçebilirsiniz.
Buket Şakarcan
Şişli Terakki Lisesi’nin ardından, 1994 yılında Mimar Sinan Üniversitesi Sanat Tarihi Bölümü’nü bitirerek, İstanbul Teknik Üniversitesi’nde “Osmanlı Porselen Sanatı” üzerine yüksek lisansını verdi. Mezuniyetinin ardından, müzayede kataloglarının organizasyonu göreviyle Türk ressamları başta olmak üzere, Oryantalist ressamlar, Osmanlı ve Avrupa gümüş ve porselen objeler, Beykozlar gibi antika eserler üzerine uzun yıllar çalışarak katalogları oluşturdu. Özellikle Türk Resim sanatının başlangıcından, 1950’lere kadar uzanan döneminde yaşanan gelişmeler, Batı sanatının izindeki sanatçılar, Batı resim anlayışındaki ilk örnekler, Sanay-i Nefise’nin kurulması ve Osman Hamdi gibi konular ile Türk resim sanatı tarihini anlamak, resim sanatı tarihimizdeki gelişime ışık tutan en önemli ressamların eserlerinden görseller ile tanımak amacıyla “Türk Resim Sanatı Tarihi” dersleri vermektedir.