Karmaşık Düşüncelere Nefes Aldırmak
Sıralı Sanat Eserleri, Meditasyon ve Toplumsal Kaynaklar Yaratarak Vahşi Bir Zihni Ehlileştirmek!
Sanat Terapisti Michael Franklin yeniden İstanbul’da!
Sanat ve meditasyon birleştiğinde, zorlukları kucaklamak ve içsel dayanıklılığı keşfetmek için güçlü bir alan açılır. Meditasyon, düşüncelerimizin tanığı olmamıza yardımcı olurken; sanat, iç dünyamızı somutlaştırmamızı ve dönüştürmemizi sağlar.
Bu 3 günlük atölyede:
Sanat terapisi teknikleriyle derin duygularla çalışılacak.
Bilişsel Davranışçı Terapi (BDT) tekniklerini kullanılacak.
Otobiyografik anlatıları görselleştirerek sanatsal bir dönüşüm süreci yaşayacaksınız.
Görsel ardışık sanat yaklaşımı ile otobiyografik anlatıların görselleşeceği birbirini takip eden sanat üretimleri gerçekleştirecek. Bu görsel ardışık yaklaşım, katılımcıların süreç odaklı görseller oluşturarak, içsel deneyimleri ile uyumlanmasını sağlayacaktır. Bu imgesel teknikte, kişisel imgeler ve anlatılar bir sanat eserinden diğerine bir dizi halinde evrilirken, nazik bir kişisel dönüşümü destekleyecektir.
Kil kullanacak bu çalışmada, kil ile önceden deneyime, tanışıklığa ve artistik becerilere gerek yoktur; ilgi duyan, kişisel gelişim yolculuğuna çıkmak isteyen herkes davetlidir.
Michael Franklin, PhD, ATR-BC, Naropa Üniversitesi, Klinik Ruh Sağlığı Danışmanlığı, Yüksek Lisans Programı Profesörüdür. Franklin kariyeri boyunca klinisyen, eğitimci ve araştırmacı olarak sanat terapisi alanına katkılarda bulunmuştur. Franklin, Naropa’da sanat terapisini yoga, meditasyon felsefeleri ile stüdyo çalışmalarında bütünleşmiştir. Özellikle 11 Eylül saldırılarından sonra tolum temelli sanat için çalışmalar yürüterek, kapsayıcı santsal ifadeyi teşvik etmiştir. Amerikan Sanat Terapisi Derneği’nden üstün hizmet ödülü almıştır. Pek çok akademik dergide yayınlanan sanat terapisi makaleleri ve bir kitabı mevcuttur. (Franklin, M. A. (2017). Art as contemplative-practice: Expressive pathways to the Self. Albany New York: SUNY Press.)
Program Detayları
23 Mayıs | Online Seminer
19.00 – 23.00
Ruh sağlığı uzmanları, eğitimciler ve sanatçılar için uygundur. Sadece seminere katılım mümkündür!
24-25 Mayıs | Yüz Yüze Uygulamalı Sanat Terapisi Stüdyo Çalışması (Yüzyüze)
09.30 – 17.30
Ruh sağlığı uzmanları, eğitimciler ve sanatçılar içindir. Kontenjan sınırlıdır.
📞 Başvuru ve Bilgi İçin:
Engin Çıkrıkçı – 0532 370 60 19
📧 ecikrikci@arkabahce.info