Kundura Sahne, ödüllü dans sanatçısı, koreograf ve akademisyen Tuğçe Ulugün Tuna’nın eğitmenliğinde, geçtiğimiz sezon Kundura Sahne tarafından gerçekleştirilen ve yoğun ilgi gören “İçinde Yaşadığım Mekan: Beden” atölyesine sezon boyunca, her ayın son Pazar günü, bu sefer sağlık çalışanları için özel olarak tasarlanmış yeni formatında çevrimiçi olarak ev sahipliği yapmaya hazırlanıyor. Atölye çalışmasının ilki 29 Kasım Pazar günü saat 10.30-12.30 arasında çevrimiçi ve ücretsiz olarak gerçekleşecek. Beykoz Kundura’nın internet sitesinden doldurulacak kayıt formu sonrasında, etkinlikten 1 gün önce iletilecek zoom bağlantı linki üzerinden tüm sağlık çalışanları bu özel etkinliği deneyimleme fırsatı yakalayacak.
Yaşanan pandemi sürecinde özellikle sağlık çalışanlarının ekstra yoğunluk ve stres altında, sosyal ve kültürel aktivitelerden uzak kaldıkları bu zorlu dönemde, dansın dönüştürücü, kuvvetlendirici ve rahatlatıcı doğasından yola çıkılarak Kundura Sahne ve Tuğçe Ulugün Tuna tarafından tasarlanan, bedensel ve zihinsel farkındalıkların artırılacağı atölye, sağlık çalışanlarına özel olarak Şubat 2021’e kadar devam edecek. Bu özel atölye çalışmasıyla katılımcıların sınırlanan mekânsal ve bedensel algılarda, beden aracılığıyla yeniden öğrenmeyi ve fiziksel farkındalıklarını iyileştirmeleri amaçlanıyor.
Kundura Sahne Hakkında
Çağdaş performans sanatlarına odaklanan, yenilikçi ve disiplinlerarası bir alan yaratarak İstanbul’un kültür-sanat haritasında kısa sürede önemli bir yer edinmesi beklenen Kundura Sahne, etkileyici ve fonksiyonel tasarımı ile bir sahneden daha fazlasını sunmayı hedefliyor. Hollandalı Theater Advies ve TenBras firmalarının danışmanlığında tamamlanan etkileyici restorasyonuyla dikkat çeken Kundura Sahne, İtalyan ve Orta Sahne olmak üzere farklı kullanımlara imkan sağlıyor. Geniş depo alanları, VIP kulis ve sanatçıların tüm ihtiyaçlarına yönelik hazırlanmış prova odalarının bulunduğu sahnenin seyirci kapasitesi oturarak 220 kişi ayakta ise 500 kişiye kadar çıkabiliyor. Kundura Sahne, mekana özgü projeler üretip sahneleyecek ve aynı zamanda gerçekleştireceği iş birlikleriyle farklı projelere ev sahipliği yapacak.
Buse Yıldırım, Sanat Direktörü
Buse Yıldırım, İstanbul’da yaşayan genç bir kültür girişimcisi ve sinema sanatçısı. Yaratıcı sektöre ve farklı kültürlere duyduğu ilgiyle, ilk olarak Brighton’da sanat ve tasarım alanında ön lisans eğitimi aldı. Güncel sanatı keşfettikçe kurama yöneldi ve Goldsmiths Londra Üniversitesi’nin Görsel Kültür bölümünde, Kuramsal Sanat Tarihi alanında lisans eğitimini tamamlayarak çeşitli sergileme projelerinde çalıştı. Film ve video üzerine yoğunlaşma isteği onu Paris’e götürdü; Paris ESEC Sinema Okulu’nda belgesel yönetmenliği alanında ikinci lisans eğitimi tamamladı. Buse Yıldırım, Berlin Freie Universität’te Görsel ve Medya Antropolojisi alanında yüksek lisans mezunu. 2012 senesinden itibaren Beykoz Kundura’nın kültür sanat kimliğini kurgulayan Buse Yıldırım, Beykoz Kundura’nın sözlü tarih ve arşiv projesi “Kundura Hafıza” girişimini hayata geçirdi, yine bu dönemlerde kurduğu “Lita” yapım evi kapsamında çeşitli görsel-işitsel projeler gerçekleştirdi ve şu anda Kundura Sahne ve Sinema’nın sanat direktörlüğünü yapıyor.
Tuğçe Ulugün Tuna
Ödüllü koreograf, çağdaş dans ve performans sanatçısı, yönetmen, güncel hareket teknikleri ve çağdaş dans sanatı eğitmeni olan ve beden odaklı terapi alanında çalışan Tuna, varoluşla olan iletişimini beden, hareket, efor ilişkisi üzerinden kurmaktadır. Sanatçı 1983’ de ADOB Çocuk Balesi’nde dans etmeye başlamış ve 1996’da MSGSÜ Sahne Sanatları Bölümü birincisi olarak mezun olmuştur. 1993’den beri uluslararası festival, organizasyon ve akademiler de; koreografisini gerçekleştirdiği disiplinler arası dans ve performans sanatları eserleri, dans sanatçılığının yanı sıra, çağdaş dans ve güncel hareket teknikleri, hareket terapisti eğitmenliğiyle de yer almaktadır.
Sanatçı, 1993 yılında beden bilimi ve psikosomatik çalışmalara yönelmiş, dansın ve hareketin terapötik etkisini, kinestetik zeka ve farkındalık çalışmalarını ulusal ve uluslararası platformlarda, farklı yaş ve sosyal sınıf gruplarında araştırmaya, uygulamaya başlamıştır. ‘Dans ve hareket Terapisi’ – ‘Dans ve İç Bilinç İnzivası’ , ‘Aksiyon Stratejisi’, ‘Dans ve Hareket Terapisi’ gibi somatik çalışmalarını da düzenli aralıklarla gerçekleştiren Prof. Tuğçe Tuna, MSGSÜ Çağdaş Dans Anasanat Dalı Başkanı olarak çalışmalarını sürdürmektedir. Belçika’da doğan sanatçı, İstanbul’da yaşamaktadır.