Close Menu
Artkolik
    Facebook X (Twitter) Instagram
    Salı, Mayıs 13
    • İletişim
    Instagram Facebook X (Twitter)
    Artkolik
    • Ana Menü
    • Sanat Haberleri
      • Haber
      • Sergiler
      • Tiyatro
      • Sinema
      • Röportajlar
      • Etkinlik
      • Moda
    • Köşe Yazıları
      • Nail Keçili
      • Nazlı Keçili, Şamdan Plus Özel
    • Proust Serisi
    • BAUSEM Sertifika Programı
    • Atölye ve Seminerler
    • Kültür Gezileri
    • Artkolik Kimdir?
      • Basında Artkolik
    Artkolik
    BuradasınızAna Sayfa»Genel»EArt Galeri “ Ben, Ergin İnan” Sergisine Ev Sahipliği Yapacak.
    Genel

    EArt Galeri “ Ben, Ergin İnan” Sergisine Ev Sahipliği Yapacak.

    ArtkolikBy Artkolik24 Ekim 2022Updated:27 Ekim 2022Yorum yapılmamışOkuma Süresi 2 Dakika
    Facebook Twitter Pinterest LinkedIn Tumblr Email

    Türk çağdaş resim sanatının önemli isimlerine ev sahipliği yapan EArt Galeri, sanat tarihinde üslup ve içerik yönünden özgün bir yere sahip Ergin İnan’ın 80.yaş günü adına düzenlediği  “Ben, Ergin İnan” adlı solo sergisi ile 17 Kasım Perşembe günü kapılarını açıyor.

    Eserlerinde böcekler, portreler, mektuplar görmeye alışık olduğumuz Ergin İnan, 60 yıllık sanat hayatı boyunca ele aldığı konular ve temel yaklaşımlarında farklılık göstermese de oluşturduğu her seride sanatseverlere farklı bir duygu yaşatmaktadır.

    Yaşamının en verimli dönemi olarak vurguladığı 2019-2022 yılları arasında oluşturduğu eserleriyle uzun bir aradan sonra ilk kez solo sergi yapacak olan Ergin İnan, bu sergide kendi varoluşundan yola çıkarak evrenin varoluşuna uzanan bir süreci yansıtıyor.

    Fatma Batukan Belge’nin küratörlük yapacağı sergide Ergin İnan’ın renk patlamalarıyla vurguladığı “Büyük Patlama”  serisi karanlık siyah bir zemin ya da kırmızı, pembe, mor gibi daha parlak renkli bir zemin üzerinde ışıyan renk lekeleri evrendeki patlamaları çağrıştırırken, sanatçının uçsuz bucaksız evrenden süzdüklerinin tortusu büyük boyutlu tuvaller üzerinde karşımıza çıkıyor.

    Gelişigüzel atılmış gibi görünen renkler ile tuvalin yüzeyinde oldukça büyük bir böcek veya kelebek biçimindeki alanları dolduran eserleri de sergide yer alacak olan sanatçı, ​izleyiciyi fotografik açıdan çekerek tanıdık görünümleriyle rahatlatıyor.

    Sanatçının birbirine giren renklerin çığlıklar attırıp patlamalar yarattığı, portrelerin ise sessiz, suskun ve her türlü duygudan arınmış gibi hissettirdiği portre ve otoportreleri de sergide yer alırken, Ergin İnan’ın İstanbul-Berlin arasında geçirdiği dönemlerde .tasarladığı üç boyutlu kümbetler de son dönem çalışmaları ile birlikte gösteriliyor.

    Resim yapmanın kendini dışa vurmanın tek yolu olduğunu hissettiren Ergin İnan’ın  insanlara yaşam yolculuğunda “bulanmadan ve donmadan” akan berrak suyu izleme fırsatı sunduğu “Ben, Ergin İnan” sergisi 25 Aralık Pazar gününe kadar Ayazma Caddesi, No:3 Kağıthane’de ziyaret edilebilir.

    Galeri ziyaret gün ve saatleri: Salı-Pazar

    10.30-18.30

    www.eartgaleri.com

     

     

    Share. Facebook Twitter Pinterest LinkedIn Tumblr Email

    Related Posts

    The Peninsula’nın Global “Art in Resonance” 2025 Programı Özgün Çağdaş Sanat Eserlerine Ev Sahipliği Yapıyor!

    18 Nisan 2025

    Tom Ford’un Yaratıcı Dünyası: Moda, Sinema ve Sanat

    13 Mart 2025

    Ayasofya Tarih ve Deneyim Müzesive Efes Deneyim Müzesi’nden Ramazan ayına özel indirimli bilet fırsatı!

    5 Mart 2025

    Comments are closed.

    SOSYAL MEDYADA ARTKOLİK
    • Facebook'ta Takip Et
    • Twitter'da Takip Et
    • Instagram'da Takip Et
    KÖŞE YAZILARI

    Nazlı Keçili: Sanat ile bilim ilişkisi

    Sanat ile bilim arasında nasıl bir ilişki var? Bilim ile sanat birbirini nasıl etkiliyor veya…

    Nazlı Keçili: Çinli muhalif sanatçıların eserlerine sansür!

    Nazlı Keçili: New York’ta çok özel bir sergi

    Nazlı Keçili: Birleşik Krallık kraliçeleri sergide buluştu

    ATOLYE ve SEMİNERLERİMİZ
    Atölye ve Seminer

    Sanat Tarihinde Yeniden Doğuş: Umut ve Çiçeklenme

    Seminer: Sanat Tarihinde Yeniden Doğuş: Umut ve Çiçeklenme Danışman: Buket Şakarcan Tarih: 23-30 Mayıs Süre: 2…

    Osmanlı’da İki Mimarın İzinden: D’Aronco & Vallaury

    Sanat Tarihi’nin En Büyük Aşkları ve Eserler Yansıması

    Artkolik & BAUSEM işbirliği ile Sanat, Kültür Yönetimi ve Kurumlar Modülü Başlıyor !

    Sömestir’da, Superkids sponsorluğunda gerçekleşecek çocuk atölyeleri ile Taviloğlu Koleksiyonu minik ziyaretçileriyle buluşuyor. 

    ARTKOLİK KİMDİR?
    ARTKOLİK KİMDİR?

    Artkolik

    Artkolik, kültür ve sanatı daha ulaşılabilir kılmak amacıyla, 2012 yılında Nazlı Keçili tarafından kurulmuştur. Çok yönlü bir sanat platformu olan Artkolik, dijital ve yazılı medya üzerinden, sanatın her dalında dolaşmayı hedeflemektedir.

    BİZİ TAKİP EDİN!

    Facebook X (Twitter) Instagram
    POPÜLER HABERLER

    Salvador Dalí: Zamanın Ötesinde Bir Zihin

    Frieze New York 2025: Küresel Çağdaş Sanat Sahnesi The Shed’de Buluştu!

    Rahmi M. Koç Müzesi’ndeki “Beygir Gücü” Sergisi Devam Ediyor!

    BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN
    Haftalık sanat bültenlerimizin size de ulaşması için
    e-posta adresinizi bırakabilirsiniz.
    Copyright © 2025. Artkolik - Tüm hakları saklıdır
    • Hakkımızda
    • Site Haritası
    • İletişim

    Yukarıya yazın ve aramak için Enter tuşuna basın. İptal etmek için Esc tuşuna basın.