Milano Moda Haftası başladı; Prada’nın yeni sezon defilesi ve Bella Hadid’in podyum performansı, haftanın ilk gününe damga vurdu.

İtalya’nın stil başkenti Milano, Kış Olimpiyat Oyunları’nın ardından bu kez 2026 Sonbahar/Kış koleksiyonlarını sunan moda evlerine ev sahipliği yapıyor. Hafta boyunca art arda gerçekleşecek defilelerde, özellikle büyük markalardaki kreatif direktör değişimlerinin sonuçları yakından takip ediliyor.

Son iki yılda Avrupa merkezli birçok moda evinde yaratıcı yönetim değişti. Sektördeki bu hareketlilik, küresel lüks pazarındaki yavaşlama ve değişen tüketici eğilimleriyle paralel ilerliyor. Paris’te yakın dönemde gerçekleşen çıkışlarda, Chanel’de Matthieu Blazy ve Dior’da Jonathan Anderson’ın ilk koleksiyonları sektör tarafından dikkatle izlenmişti.

Milano ise yeni atamaların podyumla buluştuğu merkez konumunda. İtalyan moda evleri, hem marka kimliğini koruma hem de yeni bir estetik yön belirleme sürecinde. Bu sezon, özellikle kreatif direktör değişimi yaşayan ya da tasarım dili dönüşüm sürecinde olan markaların koleksiyonları öne çıkıyor.

Prada podyumunda 15 model, 60 ayrı görünüm

Bu yıl moda haftasında dikkat çekenlerden biri de Prada oldu. Fondazione Prada’da gerçekleşen Sonbahar/Kış 2026/2027 defilesinde 15 model seçildi ve her biri dört farklı görünümle podyuma çıkarak toplam 60 ayrı görünüm tanıtıldı. Bu format, tasarımcıların “gün içinde giyip çıkardığımız katmanlarla değişen kimlik” fikrini sahnelemek üzere tercih edildi.

Defilede süpermodel Bella Hadid sezonun en çok konuşulan anlarından birine imza attı. Hadid, aynı şovda dört farklı görünümle podyumda yürüdü ve koleksiyonun katmanlı anlatımını temsil eden performansıyla Milano Moda Haftası’nın dikkat çeken yüzlerinden oldu.

Demi Moore, Gucci defilesinde ön sıralarda

Moda haftasında ön sıralar da en az podyum kadar dikkat çekti. Oyuncu Demi Moore, Gucci defilesine katılımıyla öne çıkan isimlerden biri oldu. Moore, kısa bob kesilmiş yeni saç stili ve siyah ağırlıklı kombiniyle objektiflere yansıdı. Oyuncunun görünümü, defile kadar sosyal medyada da geniş yer buldu.