Düzenlendiği dördüncü yılda daha kapsayıcı bir yapıya bürünen bang. Prix’nin 2020 Programı’na son başvuruların alınması için geri sayım başladı. 31 Aralık 2019 tarihine kadar başvuruları kabul edecek olan program için Türkiye’nin yanı sıra yurt dışından da başvurular geliyor.
2020 yılında stratejik bir değişime giderek kapsamını genişleten bang. Prix için başvurular gelmeye devam ediyor. Son başvuruları 31 Aralık 2019 tarihinde kabul edecek olan program, yurt dışından da yoğun ilgi görüyor.
Sanat, teknoloji, bilim ve tasarımı bir araya getirerek yaratıcı fikirlerini ifade etmek isteyen farklı disiplinlerden insanların buluştuğu öncü bir platform olarak kendini konumlandıran bang. Prix’nin 2020 Programı için şu ana kadar Türkiye’nin yanı sıra Japonya, Afrika, Rusya, Fransa, Amerika gibi ondan fazla ülkeden de başvurular geldi.
Yeni yaklaşımıyla bang. Prix’nin Türkiye’nin yanı sıra farklı ülkelerden de ilgi görmesinin son derece memnuniyet verici olduğunu kaydeden bang. Prix Yönetim Kurulu Başkanı Emrah Yayıcı, bu gelişmenin programın sanat ve teknoloji dünyasında artık global bir marka olarak kendini konumlandırmaya başladığının göstergesi olduğunu söyledi. Yayıcı, “Farklı ülkelerden katılımcılarımız ve organizasyonlar arasındaki sinerjiyi oluşturmak için sanat, teknoloji, bilim ve tasarım kesişiminde çalışmalar yapan tüm dünyadan paydaşlarla iletişim ve işbirliği halindeyiz” dedi.
Farklı disiplinlere açık bir platform
Yayıcı, bang. Prix’nin 2020 itibariyle uygulamaya koyduğu yapılanmaya ilişkin ise şunları söyledi: “Bu yıldan itibaren programa dijital teknolojiler ve bilimsel unsurları sanatsal üretimlerinde kullanan veya kullanmak isteyen, güzel sanatlar, tasarım, mimarlık gibi yaratıcı endüstrilerde yer alan kişilerle birlikte bilim ve teknoloji alanlarında sanatsal bakış açısıyla çalışmalar yapan kişiler de katılabiliyor. Nörobilim, biyoloji, bilgisayar bilimleri, sosyoloji, felsefe, psikoloji gibi farklı disiplinlerde çalışmalarını sürdüren, kendileri için gelişim alanı arayan herkes başvuru yapabiliyor.”
bang. Prix 2020’ye katılmak isteyen kişilerden gelişim alanları, üzerinde çalıştıkları ya da çalışmak istedikleri proje konuları ile birlikte, programa katılma motivasyonlarını anlatan bir başvuru yapmaları bekleniyor. Adaylar, sektörün önde gelen isimlerinden oluşan altı kişilik jüri ve bang. Prix ekibi tarafından seçilecek. Sürece dahil olmaya hak kazananlar, yıl boyunca (Ocak 2020 – Kasım 2020) program dahilinde sunulan desteklerden faydalanma imkanını bulacak.
bang. Prix 2020 programının jüri üyeleri arasında Koleksiyoner ve Sanat Yazarı Banu Çarmıklı, so-far (Singapur) Kurucusu ve Genel Yayın Yönetmeni Christina J. Chua, Marshmallow Laser Feast (Londra) Sanatçısı ve Yaratıcı Direktörü Ersinhan Ersin, İstanbul Teknik Üinersitesi Bilgisayar Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Dr. Gökhan İnce, MAA (Melike Altınışık Architects) Kurucusu ve Mimar Melike Altınışık ve Touchdesigner (Montreal) Yöneticisi Isabelle Rousset yer alıyor.
Başvurular dijital ortamda alınıyor
bang. Prix 2020 için Türkçe ya da İngilizce olarak hazırlanan tüm başvurular,register@bangprix.org adresi üzerinden, dijital ortamda kabul edilecek. Yalnızca PDF ve MP4 formatında dosyalar değerlendirmeye alınacak. Gerekli başvuru belgeleri ve detaylar içinbangprix.org adresinden bilgi almak mümkün.
bang. Prix Hakkında
bang. Prix Türkiye’de sanat, teknoloji, bilim ve tasarımı bir araya getirerek yaratıcı fikirlerini ifade etmek isteyen farklı disiplinlerden insanların buluştuğu öncü platformdur. bang. Prix 2017 yılında farklı alanlardan gelen insanların müşterek merak, paylaşım, gelişim ve üretim motivasyonlarını gerçekleştirebilecekleri bir platform yaratma isteğinden doğdu.
bang. Prix programı, Design Thinking metodolojisi ile sanatı bir araya getirerek kurumların yeni ve yenilikçi fikirler üretmelerine destek olan inovasyon ekibi ArtBizTech’in ana destekçiliğinde düzenleniyor. Program, bugüne kadar sağladığı mentorluk desteği ile 57 kişinin projelerini geliştirmelerine ve yurtiçi ve yurtdışında açılan 13 sergi ile de bu projelerini binlerce izleyiciyle buluşturmalarına destek oldu.