ULUSLARARASI ÇAĞDAŞ SANATÇI DİDEM YAĞCI, YAZA MERHABA DAVETİ
KAPSAMINDA KENDİ STÜDYOSUNDA SANATLA RANDEVU’YU AĞIRLADI.
Sanatla Randevu gezginlerine özel “Yaza Merhaba” daveti, Didem Yağcı’nın stüdyosunda gerçekleşti. Kültür ve sanat basının önde gelen isimlerinin de katılımıyla dikkat çeken özel etkinlikte, sanatçı Didem Yağcı’nın erken dönemlerinden itibaren sanat alanındaki gelişim, değişim ve evrilme süreçleri Banu Küçüksubaşı söyleşisi ile katılımcılara aktarıldı.
Sanatçı, çalışmalarında herkesin içinde bulunduğu ilahi bir sistem olduğuna inanarak, yaşanılan
tecrübe ve deneyimlerin kişileri bir yerden bir yere taşıdığına ayna tutarak katmanlı heykeller üretiyor. Didem Yağcı’nın eserlerinde görülen üst üste gelen ve bir noktada kendini tekrar eden, kıvrılıp kesişen katmanlar, malzeme ve renklerin özenli bir farkındalıkla kullanılması insanın yaşadığı döngüye atıfta bulunuyor. Didem Yağcı kullandığı özgün bir teknik ve çarpıcı renk seçimleriyle ürettiği eserlerinde, ahşap ve alçı kullanarak optik illüzyon ve geometrik formlar yaratıyor. Böylece insanın içsel yolculuğundaki edinimlerini, soyut ve metaforik bir şekilde dışa vuruyor.
DİDEM YAĞCI HAKKINDA
Boğaziçi Üniversitesi Kimya bölümünden mezun olduktan sonra Avrupa Birliği Bursu (2010) ile LCF’ de ‘Çağdaș Sanat ve Tasarım’’ alanında Master eğitimi gören Didem Yağcı, sanatsal yeteneğini, bilim ve mühendislik eğitimiyle birleștirip iș hayatından edindiği tecrübe ve vizyonu da üzerine ekleyerek sanat alanında farklı teknikler; malzeme, renk, doku ve tasarımı bir araya getiren 3 boyutlu soyut formlar üretiyor. Ayrıca, İngiltere’deki eğitimi sırasında Frieze Londra Fuarı ile eș zamanlı olarak Regent Park Metro İstasyonu billboardlarında eserleri sergilenmiștir. Sanatçı aktif olarak üretimine ve projelerine İstanbul’daki atölyesinde sürdürmektedir. İstanbul’da birçok kişisel sergi açan sanatçı, Miami, Chicago, Connecticut, Houston, Dallas, New York, Londra, Paris ve Dublin’de çeşitli karma sergi, proje ve sanat fuarlarına katılmaya ve yerel, uluslararası sanat platformlarında, projelerde ve müzelerde yer almaya devam ediyor.