Close Menu
Artkolik
    Facebook X (Twitter) Instagram
    Cuma, Haziran 20
    • İletişim
    Instagram Facebook X (Twitter)
    Artkolik
    • Ana Menü
    • Sanat Haberleri
      • Haber
      • Sergiler
      • Tiyatro
      • Sinema
      • Röportajlar
      • Etkinlik
      • Moda
    • Köşe Yazıları
      • Nail Keçili
      • Nazlı Keçili, Şamdan Plus Özel
    • Proust Serisi
    • BAUSEM Sertifika Programı
    • Atölye ve Seminerler
    • Kültür Gezileri
    • Artkolik Kimdir?
      • Basında Artkolik
    Artkolik
    BuradasınızAna Sayfa»Köşe Yazıları»Nail Keçili: “Gençlere Sanatı Aşılamalısınız.”
    Köşe Yazıları

    Nail Keçili: “Gençlere Sanatı Aşılamalısınız.”

    ArtkolikBy Artkolik20 Ocak 2021Yorum yapılmamışOkuma Süresi 4 Dakika
    Facebook Twitter Pinterest LinkedIn Tumblr Email

    O kadar rezil, ayıp ve Türk siyasetinin bugüne kadar görmediği bir tavır içinde itişip kakışma var ki, bu durum toplumu dönülmez bir acayipliğe doğru itmektedir. Bugün, Türkiye’nin çok ciddi ama çok ciddi sorunları varken başta işsizlik, ikincisi parasızlık, işi olanın aldığı asgari ücretle geçinememesi, işi olanın hayatını geliştirip, idame ettirememesi sorunları, çılgınlar gibi bir nüfus çoğalması veeğitimin kalitesizliği inanılmaz bir boyutta büyümektedir. Toplumu idare etmesi gereken siyaset çok farklı boyutlarda birbirlerine girmiş bir halde, tamamen sokak çocukları gibi kavga edip, halkın sadece huzurunu bozmakla kalmamaktadır aynı zamanda Türkiye’de gençlerin istikballerini, endişe içinde düşünmelerine sebebiyet vermektedir.

    Bakın beyler, bakın hanımlar, bakın Türkiye’de Atatürk’ün de söylediği gibi her şeyin gelecek gençlikten üremesi, gençlikten tohumlanması, gençlikten boyut kazanması gerekirken, bugün üniversitelerimiz tamamen siyasi itişmeler sebebiyle kadükdenecek şekilde talebe yetiştirememektedir. Benim erkek torunum 10 yaşında, kendisi uzaktan eğitim sistemiyle eğitim görüyor şimdiki öğrenciler gibi. İnternetten gelen matematikle ilgili soruları hiçbir şekilde anlamadığı için hocasını anlamadığını dile getirmiş hocası da ona ‘’annenlere söyle sana bir özel hoca tutsunlar’’ tavsiyesinde bulunmuş. Yani hoca, hoca tutsunlar diyor. Bu şekilde yetişmiş henüz 10 yaşındaki bir gencin ileriki senelerde ülkeye hangi katkılarda bulunacağını düşünüyor musunuz? Ben size söyleyeyim. Hiçbir katkıda bulunamayacak, sokakta gezen serserilerden biri olacak. Günah değil mi buna? Allayarak, pullayarak büyüttüğümüz çocuklarımıza günah değil mi? Bizim yaşımızdaki insanların torunlarına günah değil mi?

    Bizim okuduğumuz tarihlerde Türk veya yabancı okullar hiç fark etmez, hepsi disiplinli, hakikaten insana bilgi aktaran, dev gibi okullardı. Onların sayesinde biz de topluma yararlı binlerce işler yaptık. Ama bizler yaşlandık. Bizim dönemimiz artık bitecek ve biz ebediyete intikal edeceğiz. Yerine bıraktığımız çocuklarımız vaziyeti biraz idare etseler de onlardan sonra gelecek torunlarımız son derece bilgisiz, kültürsüz, eğitimsiz ve ne yazık ki hiçbir tecrübeleri olmadan sokaklarda dolaşacaklar. Bu mu istenilen Türkiye? Bunu mu getirip ortaya koymak istiyorlar? Dünya ülkeleri arasında önemli mevkilere, seviyelere gelmiş Türkiye’yi bu hale mi getirmek istiyorlar? Bırakın kavgayı dövüşü, bırakın! Bırakın basit, banal, seviyesiz, konuşmaları, sizlere yakışmayan tavırları bırakın. Memleketin işlerine bakın kardeşim. Muhalefeti de, iktidarı da bırakın gözünüzü seveyim. Parti kurarak, parti adet miktarını arttırarak Türkiye’yi refaha sunacak, getirecek imkânlar doğmaz. Tam aksine Türkiye’de ne kadar çok parti olursa o kadar büyük bir siyasi kaos olur. Çünkü biz batılılar gibi seviyeli koalisyonları yaşayabilecek statüde bilgi ve kültüre sahip değiliz. İşte son koalisyon bunun en güzel örneğidir. Eğer Bahçeli’nin partisi bozmasaydı koalisyonu Türkiye kalkamayacağı bir batağın altına girip, mahvolup göçüp gidecektik. Allah bilir bugün Dominyon ülkesi mi neydik. Bahçeli’nin hükümeti bozarak ‘’Böyle saçma sapan idare olmaz’’ diyerek geri çekilmesi ve hareketçi partinin bu konuda hakikaten çok doğru ve değerli olarak meseleleri intikal ettirmesi sayesinde Türkiye, yeniden bir seçim dönemine girmiş. Seçim olmuş ve bizi gerçekten belli bir süre çok heyecanlandırıp, sevindiren iktidar partisiningelişiyle mutluluğu beklerken şimdi son derece üzüntülü bir halde Rabbin, tabiatının oynadığı ve verdiği cezalarla- susuzluk, iklim değişikliği, dünyanın birbirini yiyişi, kendi içimizde birbirimizi yememiz- aklı başında olmaktan çıkan bir statüyü yaşamaktayız.

    Bakınız, dünyanın her yerinde en büyük değer sanattır. Bunu kurtarıcımız, Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Atatürk de defalarca söylemiş, sanatkârlara olan zaafını her zaman anlatmış ve göstermiştir. Sanat, en kötü günlerde bile özellikle gençlerimizi doğru yola teşvik edecek en önemli meslek dallarından biridir. Hiç olmazsa sanata yöneltin. Hiç olmazsa akademilerin adet miktarını arttırın. Yetişecek gençlerimizi bol bol akademi ve sanat okullarıyla teşvik edin. Ben bunu vatandaş olarak zamanında yapmaya kalktım. Türkiye’nin en önemli Akademi İstanbul adındaki kuruluşu kurdum. Binlerce çocuk eğittik, piyasaya gönderdik, hepsi iş buldular. Çünkü neden? bu kuruluşun eğitimi kaliteli ve güzeldi. O çocukları hiçbir müessese kaçırmak istemedi. Bu kuruluş kendi dallarında, kendi mesleklerinde bir akademi olduğu için yani- reklam, kreatif, heykel, sinema televizyon, resim, müzik- son derece başarılı talebeler yetiştirip halkın içindeydiler. Ne oldu? Ne oldu? İşte o Devlet Bahçeli’nin bozduğu ve bozmasıyla bizim mahvolacağımız koalisyon hükümetindeki maalesef şerefi kıt birkaç zevat, o dönemde cahil medya patronlarıyla birlikte bizi yok etti. Ne kazandılar? Çok büyük zarar verdiler ülkeye çok.

    Beyler, sanatçı yetiştirin sanatçı. Sanat okulları açın açın açın! Yeteri kadar artık bize ulema dediğimiz biraz da meseleye gülerek bakmamız gerekli. Lütfen sanat okulları açın, akademiler açın.

     

    İyi haftalar hepinize.

    M. Nail KEÇİLİ

    Share. Facebook Twitter Pinterest LinkedIn Tumblr Email

    Related Posts

    Nazlı Keçili: Sanat ile bilim ilişkisi

    18 Temmuz 2023

    Nazlı Keçili: Çinli muhalif sanatçıların eserlerine sansür!

    16 Temmuz 2023

    Nazlı Keçili: New York’ta çok özel bir sergi

    15 Temmuz 2023

    Comments are closed.

    SOSYAL MEDYADA ARTKOLİK
    • Facebook'ta Takip Et
    • Twitter'da Takip Et
    • Instagram'da Takip Et
    KÖŞE YAZILARI

    Nazlı Keçili: Sanat ile bilim ilişkisi

    Sanat ile bilim arasında nasıl bir ilişki var? Bilim ile sanat birbirini nasıl etkiliyor veya…

    Nazlı Keçili: Çinli muhalif sanatçıların eserlerine sansür!

    Nazlı Keçili: New York’ta çok özel bir sergi

    Nazlı Keçili: Birleşik Krallık kraliçeleri sergide buluştu

    ATOLYE ve SEMİNERLERİMİZ
    Atölye ve Seminer

    Sanat Tarihinde Yeniden Doğuş: Umut ve Çiçeklenme

    Seminer: Sanat Tarihinde Yeniden Doğuş: Umut ve Çiçeklenme Danışman: Buket Şakarcan Tarih: 23-30 Mayıs Süre: 2…

    Osmanlı’da İki Mimarın İzinden: D’Aronco & Vallaury

    Sanat Tarihi’nin En Büyük Aşkları ve Eserler Yansıması

    Artkolik & BAUSEM işbirliği ile Sanat, Kültür Yönetimi ve Kurumlar Modülü Başlıyor !

    Sömestir’da, Superkids sponsorluğunda gerçekleşecek çocuk atölyeleri ile Taviloğlu Koleksiyonu minik ziyaretçileriyle buluşuyor. 

    ARTKOLİK KİMDİR?
    ARTKOLİK KİMDİR?

    Artkolik

    Artkolik, kültür ve sanatı daha ulaşılabilir kılmak amacıyla, 2012 yılında Nazlı Keçili tarafından kurulmuştur. Çok yönlü bir sanat platformu olan Artkolik, dijital ve yazılı medya üzerinden, sanatın her dalında dolaşmayı hedeflemektedir.

    BİZİ TAKİP EDİN!

    Facebook X (Twitter) Instagram
    POPÜLER HABERLER

    Hermès’ten New York’ta Sürükleyici Bir Gizem: Mystery at the Groom’s

    Sanat Doğayla Buluşuyor: “Walls Embraced” x-ist İş Birliğiyle, Simurg Inn’de!

    Akdeniz Işığında Sanat: Atina’nın İlham Veren Sanat Müzeleri

    BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN
    Haftalık sanat bültenlerimizin size de ulaşması için
    e-posta adresinizi bırakabilirsiniz.
    Copyright © 2025. Artkolik - Tüm hakları saklıdır
    • Hakkımızda
    • Site Haritası
    • İletişim

    Yukarıya yazın ve aramak için Enter tuşuna basın. İptal etmek için Esc tuşuna basın.