VakıfBank Sanat Koleksiyonu 65. Yıl Sergisi / Tophane-i Amire Kültür ve Sanat Merkezi
VakıfBank’ın kuruluşunun 65. yılı dolayısıyla hazırlanan ‘VakıfBank Sanat Koleksiyonu 65. Yıl’ sergisi modern resim sanatımızın tarihsel serüvenini aydınlatan 36 tabloluk özel bir seçkiden oluşuyor. Küratörlüğünü Dr. Yiğit Altıparmakoğulları’nın yaptığı sergide Feyhaman Duran’dan Zeki Faik İzer’e, İbrahim Safi’den Fikret Otyam’a, Ergin İnan’dan Şeref Bigalı ile Ara Güler’e kadar her biri özel ve ülkemiz sanatında iz bırakmış isimlerin eserleri yer alıyor.

Sayat Uşaklıgil – Mutlu Kalabalıklar / Galeri 77 (20 Nisan Son Gün)
Sayat Uşaklıgil bu sergisinde akrilikle ürettiği çeşitli formlardaki tablolarda figüratif bir yoğunluk, mekânsal bir derinlik içinde alternatif ve çok boyutlu gerçeklikler sunuyor. Sanatçı, illüstratif ve sinematografik bir üslup ile ele aldığı yapıtlarında, ağırlıklı olarak kadın figürleri ve kimi zaman da karma bir biçimde kadın-erkek figürlerini yan yana kullanıyor.

Neriman Polat – Nurcan Gündoğan / Çiçek Yarası – Kasa Galeri
Sergide, Neriman Polat ve Nurcan Gündoğan “mağdur/öteki/kadın” olanın ortak hikâyeleri çerçevesinde ve kolektif üretimleri ile ortak bir itiraz alanı oluşturuyor. Nurcan Gündoğan’ın “Sessiz Ağıt” ve “Flormar” isimli video/yerleştirmeleri ile Neriman Polat’ın “Çiçek Yarası” ve “Barikat” isimli fotoğraf/enstalasyon çalışmaları mutlaka görülmeli.

Summer Wheat – Arı Sütü / Dirimart
Summer Wheat Türkiye’deki ilk kişisel sergisinde, sadece bu sergi için yarattığı, kadim gelenekler ile insanın modern dünya deneyimini sentezlediği, arı sütüyle beslenmenin nasıl bir şey olduğuna dair, kadın emeğinin gündüzden geceye, sonsuzluğa sirayet ettiği bir görü yaratmaya soyunan yeni işlerini sergiliyor.

Yolda / Fransız Kültür Merkezi İstanbul
Etkinliklerini 1978-1989 yılları arasında sürdüren Grup f, FOG Fotoğraf Grubu ve Grup 9’dan toplam 24 fotoğrafçının o dönemde çektiği işlerinden oluşan sergi, ilk grubun kurulduğu zaman dilimiyle, en son etkinliğin yapıldığı 11 senelik süreyi kapsıyor. Hem fotoğrafçıların, hem de grupların fotografik yaklaşımlarını gösteren işlerden yapılan bu seçki, aynı zamanda dönemin sosyolojisini, psikolojisini, görsel anlayışını ve belge ile sanat arasında konumlanan fotoğraf eğilimini anlatmayı amaçlıyor.
